II Вишгородське благочиння. Перша Божественна Літургія на місці будівництва храму на честь Святителя Миколая у день його свята

Хроніка значних подій наприкінці 2021р.
Парафії другого Вишгородського благочиння вшанували пам’ять Святителя Миколая Мир Лікійських Чудотворця.
Престольні свята відзначили дві парафії на честь Святителя Миколая Єпископа Мир Лікійських Чудотворця другого Вишгородського Благочиння Бориспільської Єпархії УПЦ, а саме – це парафії села Жукін, настоятель протоієрей Віталій Мазурков і села Новосілки, настоятель протоієрей Василій Мучичка.
У всіх храмах благочиння було звершено святкове Богослужіння і традиційно було роздано подарунки із ласощами усім присутнім діткам.
Треба особливо звернути увагу на такий факт, що три роки тому, а саме у січні 2019 року, релігійна громада парафії на честь Святителя Миколая с. Новосілки, де настоятель протоієрей Василій Мучичка, позбулася свого церковного приміщення, тому що орендодавець – державна установа категорично відмовилась подовжувати договір оренди з громадою. Хоча з часу побудування Храму ще у 2003р. громада була постійним його користувачем, проводились постійні богослужіння, догляд за будівлею храму і прихрамової території. Але часи змінюються… І настав час, коли повноцінна діюча громада залишилась фактично без можливості звершувати Богослужіння. Але, настоятель храму протоієрей Василій Мучичка зумів не тільки пережити цей жахливий час, а ще й у короткий термін побудував дуже добротну і доволі містку каплицю, а згодом, вже у 2021р. ним розпочато будівництво великого Храму на честь Святителя Миколая Пустинного.
І саме у ніч на 19 грудня 2021року протоієрей Василій звершив першу Божественну Літургію на місці будівництва храму. Це стало знаменною подією для парафії, адже свідчить, що з нами Бог! І сила Його у нашій немочі проявляється.
Також і у храмі на честь Святителя Спиридона Єпископа Триміфунтського Чудротворця с.Осещина другого Вишгородського благочинния Бориспольскої Єпархії УПЦ після Божествєної Літургії у день Свята на честь Святителя Миколая настоятель храму протоієрей Олександр Стасів порадував усіх діточок подарунками із цукерками та печивом.
У свою чергу дітки поздоровили і духовенство і парафіян піснями і віршами , які прославляють Великого Божого Угодника Святителя Миколая Мир Лікійських Чудотворця.
Святителю отче наш Миколає моли Бога за нас!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.