Хроніка значних подій наприкінці 2021р. Чудова подія у парафії на честь Святителя Спиридона Єпископа Триміфунтського Чудотворця с.Осещина.

У храмі на честь Святителя Спиридона Єпископа Триміфунтського Чудротворця с.Осещина другого Вишгородського благочинния Бориспольскої Єпархії УПЦ 30 вересня 2021г. сталася знакова подія!
Благочестива сімя – парафіяни нашого храму, побувавши на острові Корфу (Греція), привезли звідти речове підтвердження любові від нашого дорогого покровителя Святителя Спиридона Єпископа Триміфунтського Чудотворця – це башмачок від мощей цього Великого Божого Угодника.
Це надзвичайно чудова подія у житті парафії села Осещина. Цю святиню нашій парафії було передано з благословіння Митрополита Керкірського, Паксійського і Діапонтійських островів Нектарія, про що свідчить ось цей супровідний лист:

І це вже вкотре Святитель Спиридон підтверджує свою дієвість, турботу за тих , хто цього потербує, хто славить його ім’я і його святе житіє.
Так у травні 2009 року в Україні перебувала велика святиня – десниця від мощей Святителя Спиридона. І от, чудовим чином, пізно ввечері 6-го травня 2009 року, до нашого Храму у с. Осещина була принесена ця десниця Святого Спиридона!
Тоді ще храм був у процесі будівництва , стіни храму були викладені наполовину. І от ніч, вверху над нами сіяють зірки, посеред храму великий аналой з десницею Святителя Спиридона, з’їхалось багато священиків, мирян, і усі з великою любов’ю співали величання покровителю і заступнику усіх православних – Святителю Спиридону! Всі присутні тоді відчули небесну радість у своїх серцях і казали, що це було наче яка Пасха Христова!
Так і цього разу, вже у 2021 році, Святитель Спиридон засвідчив нам своє заступництво перед Господом. Для зберігання башмачка Святителя Спиридона було виготовлено спеціальний ковчег, який розміщено перед Храмовою іконою Святителя Спиридона для поклоніння віруючих.
Це велика радість для прихожан храму! Ми усі потребуємо зміцнення віри, зцілення недуг, допомоги з небес. Ми віримо, що Святитель Спиридон неодмінно надасть нам цю допомогу. Будемо вірити в те, що його заступництвом до Господа пом’якшені будуть злі серця, посвітлішає розум тих, хто не відає, що творить. Будемо сподіватися, що його молитвами Господь зміцнить єдність Церкви Православної і зміцнить віру всіх нас, через його чудодійну силу дасть можливість кожному відчути дію благодаті Божої.
Віримо, що молитвами Святителя Спиридона Господь збереже нашу Церкву Православну, землю нашу і народ наш.
Так колись казав наш Святіший Патріарх Кирил: «Шанування святителя Спиридона Триміфунтського йде на Русі в сиву давнину, — пов’язано це і з житієм святителя, з його великими діяннями, в тому числі із захистом Православ’я на I Вселенському Соборі, і з багатьма чудесами, які за його молитвою звершувалися. А ще це пов’язано з нашим живим досвідом. Дуже багато наших людей, особливо в останні десятиліття, мали можливість приїхати на острів Корфу і поклонитися святителю Спиридону, попросити у нього допомоги, благословення на вирішення багатьох життєвих питань, попросити зцілення недуг своїх. І як багато людей отримали там зцілення, допомогу і підтримку!»
Святителю отче наш Спиридоне моли Бога за нас!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.