Участь вірян 2-го Вишгородського Благочиння Бориспільської Єпархії УПЦ у молитовному стоянні.

«Кому Церковь не мать – тому Бог не отец»
Свщ. Киприан Карфагенский.

15 червня 2021р. Велика подія відбулась сьогодні у нашій країні , а саме у лоні нашої єдиної канонічної православної Церкви України – молитовне стояння вірян біля стін Верховної Ради України та Адміністрації президента.
Ініціаторами цієї мирної акції виступили учасники громадського об’єднання вірян УПЦ “Миряни”.
Мета цього заходу єдина – це протест проти антиконституційних законів і дискримінації Української Православної Церкви. Останній час з екранів телебачення, інтернет ресурсів йде потік інформаційного «бруду» проти УПЦ, проти вірян УПЦ.
Нас було небагато, пишуть понад 20 тисяч віруючих.. Так, це зовсім маленька частина усіх тих, хто відносить себе до прихожан УПЦ.
От і наше 2-ге Вишгородське Благочиння з благословення Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського УПЦ, прийняло активну участь у цій події.
Організував участь наших вірян і духовенства у молитовному стояні благочинний Другого Вишгородського благочиння протоієрей Олександр Стасів за допомогою диякона Володимира Іванченка. Було забезпечено доставку людей до Верховної Ради і після закінчення, усі учасники також організовано повернулись до свого благочиння.
Низький уклін за такий подвиг вірянкам – жінкам похилого віку, які незважаючи на спеку цього дня, мужньо перенесли все це і навіть підбадьорювали молодь.
Весь час, і по дорозі на молебень , і на самому молебні, і під час Хресної ходи по центру Києва де сконцентровані усі урядові споруди, і біля Адміністрації президента, як лавина проносився Пасхальний спів і Пасхальне привітання «Христос Воскресе!».
Звісно ми усі втомились, але повертаючись додому ми всі відчували Пасхальний настрій і відчуття того, що ми прийняли участь у дуже важливій і почесній справі захисту Матері Церкви, ми сповідали свою Віру, ми заявили , що ми є і нас дуже багато , і ми не будемо мовчати.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.