Паломництво у липні 2021р.

Парафіяни Храму на честь Святителя Спиридона Єпископа Триміфунтського Чудотворця с. Осещина, 2-го Вишгородського благочиння Бориспільської Єпархіі УПЦ з благословення настоятеля протоієрея Олександра Стасіва здійснили у липні паломництво по Святим місцям Вінницької Єпархії і Могилів-Подільської Єпархії.
Паломники відвідали і вклонились святиням Свято-Троїцького Браїлівського монастиря,
побували на місці Калинівського чуда – Хреста Господня, провели досить цікаву екскурсію по місту Вінниця і відвідали Національний музей-садибу М.І. Пирогова розташований в південно-західній частині міста Вінниці, у живописній садибі Вишня, де впродовж останніх двадцяти років (1861-1881) жив і працював видатний вчений, геніальний хірург, анатом, творець воєнно-польової хірургії, засновник Товариства Червоного Хреста, прекрасний педагог і громадський діяч Микола Іванович Пирогов.
На другий день паломництва була дуже цікава подорож до Монастиря на честь усікновення глави Іоанна Предтечі с.Лядова Вінницької області. Засновано цей монастир преподобним Антонієм Печерським у 1013 році, коли він повертався з Афону на свою рідну землю. Тут все надихає до молитви, адже більше тисячі років монахи цього монастиря звершують Богослужіння. Звичайно паломники поринули у цілющі води джерела на честь Прп. Антонія, та ще й набрали святої води з собою.
І вже вночі паломники повернулись до свого рідного храму у с. Осещина у піднесеному стані, і всі вони одностайно виявили бажання здійснити ще одне паломництво по святих місцях України.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.