Хресний Хід на честь свята Успіння Богородиці – 2021. у Другому Вишгородському благочинні Бориспільської Єпархії УПЦ.

Значна подія відбулася у другому Вишгородському благочинні Бориспільської Єпархії УПЦ з 23 серпня по 24 серпня 2021 року.
З благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, в сьомий раз духовенство благочиння на чолі з благочинним протоієреєм Олександром Стасівим разом з парафіянами звершили щорічний Хресний хід на честь свята Успіння Богородиці.
Хресний хід розпочався у 06 годин ранку 23 серпня Божественною Літургією у храмі на честь Святителя Спиридона Єпископа Триміфунтського Чудотворця села Осещина. І далі Хресний хід прямував у всі храми благочиння, у кожному з яких, були звершені Молебні з освяченням води, були піднесені молитви, перш за все, за мир у нашій країні, за добробут українського народу, за те, щоб наша рідна Україна стала розвинутою сучасною державою.
Водосвятні молебні були звершені у таких храмах благочиння:
– Храмі на честь Святителя Спиридона Єпископа Триміфунтського Чудотворця, с. Осещина;
– Храмі на честь Преображення Господня, с. Хотянівка;
– Храмі на честь Святителя Миколая Чудотворця, с. Новосілки;
– Храмі на честь Різдва Божої Матері, с. Новосілки;
– Храмі на честь Казанської ікони Божої Матері, с.Вища Дубечня;
– Храмі на честь Первоверховних Апп. Петра і Павла, с.Пірново;
– Храмі на честь Покрови Божої Матері, с.Воропаїв;
– Храмі на честь Святителя Миколая Чудотворця, с.Жукин;
– Храмі на честь Різдва Іоанна Хрестителя, мст. «Дружба», с. Ровжи;
– Храмі на честь Святого Пророка Іллі, с.Лебедівка.
Кожен крок по рідній земля освячувався молитвою до Богородиці, а йшли ми різними дорогами, і місцевими і лісовими, і зручними, і не дуже.
Серце кожного учасника Хресного ходу раділо від привітних зустрічей на шляху Хресного ходу , і особливо була щира радість зустрічам наших братів і сестер у храмах благочиння, адже минулого року ми не зустрічались з ними через дії карантинних обмежень.
Незважаючи на спеку, на свої повсякденні турботи, народ Божий в усіх храмах благочиння спішив привітати хрестоходців, та ще й щедро і смачно пригостити. А Храм на честь Покрови Божої Матері с.Воропаїв гостино прийняв хрестоходців на нічліг.
Завершувався Хресний Хід у Храмі Святого Пророка Іллі с. Лебедівка, і уже ввечері ми ввійшли знов у Храм Святителя Спиридона с.Осещина, де зразу ж була піднесена подячна молитва Господу нашому Ісусу Христу за звершений Хресний хід.
Слава Господу Ісусу Христу, Його Пречистій Матері, та усім Святим нашої Єдиної Святої Соборної Апостольської Православної Церкви!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.