День Великої Перемоги

9 травня – Святий День Великої Перемоги, Перемоги добра над злом, Перемоги, омитою святою кровю мільйонів людских жертв… Це неможливо забути, це у крові у нас…ми нащадки великих переможців, простих синів і дочок своєї батьківщини, які не тікали із своєї вітчизни, і не ховалися від свого святого обовязку захищати рідну землю… Вони, наші славетні діди та бабусі, залишали свої домівки, сімї, і йшли на вірну смерть… Чи спроможні ми, їх нащадки на такий подвиг, на таку жертву?
У цей недільний день, після Божественної Літургії, усі, хто молився у храмі на честь Святителя Спиридона Єпископа Триміфунтського Чудотворця с.Осещина, на чолі із настоятелем протоієреєм Олександром Стасівим, братією храма – ієреєм Вячеславом Стеценко, дияконом Володимиром Іванченко, крилас храму, дітки з батьками, усі прийняли участь у Хресній Ході на честь Дня Святої Перемоги і пройшли від храму до місцевого невеличкого меморіалу на честь тих воїнів, які не повернулись у рідну Осещину і склали свої головоньки на полях запеклих боїв з фашистами. Біля меморіалу була здійснена Панихида за спочилими воїнами. Усі присутні молилися до Господа: «Во блаженном успении вечный покой подаждь, Господи, усопшим рабом Твоим, приснопамятным вождем и воином за веру и Отечество на поли брани жизнь свою положившим, от ран и глада скончавшимся, в пленении и горьких работах невинно умученным и убиенным и всем Победы ради потрудившимся, и сотвори им вечную память…»
Є відомий вислів: Як тільки люди забудуть війну – вона розпочнеться знову…». Ми повинні берегти пам’ять тих жахливих подій, тієї історії, яку не маємо права забути!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.