День Перемоги

09 травня 2020 року – день 75-тої річниці Великої Перемоги нашого народу над нацизмом у Другій світовій війні. З благословення Високопреосвященнішого Антонія, Митрополита Бориспільського і Броварського УПЦ, у храмах Другого Вишгородського благочиння відбулись заупокійні Богослужіння в пам’ять за спочилими у цій війні.
У Храмі на честь Святителя Спиридона Єпископа Триміфунтського Чудотворця с. Осещина у день Перемоги настоятелем Протоієреєм Олександром Стасів у співслужінні з ієреєм В’ячеславом Стеценко і дияконом Володимиром Іванченко була звершена Божественна Літургія, Подячний молебень Господу Богу на день Перемоги і заупокійна Літія. Духовенством храму були піднесені молитви за усіх загиблих вождів і воїнів, за безвинно убитих та тих, хто потрудився та віддав своє життя заради Великої Перемоги.
На території храму встановлено пам’ятну дошку з фото і іменами воїнів – односельців, наших рідних, а також – нашого спочилого духовника – воїна, який пройшов увесь шлях з першого дня війни і закінчив його при визволені Праги, нашого дорогого отця ієромонаха Романа Косовського.
Протоієрей Олександр і ієрей Вячеслав поклали квіти і вклонилися біля пам’ятного знаку у с. Осещина, який вшановує пам’ять імен усіх воїнів односельців. «Царство Небесне та Вічний спокій загиблим воїнам, завдяки яким ми сьогодні живемо!».
День Перемоги – це всенародне свято могутства і скорботи! У цей день ми повинні віддати шану воїнам і тим, що не дожили до Перемоги і тим, які ще живуть між нами. Це свято сталося завдяки і героїзму воїнів, і не меншому героїзму трударів тилу, а також дітям війни.
Діти війни, їх життя розділилось на «до» і «після» з першого снаряду, який впав на їх рідну землю..
Протоієрей Олександр Стасів поздоровив з Днем Перемоги мешканців села Осещина – дітей війни, також їм були подаровані продуктові набори.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.