Участь духовенства Другого Вишгородського благочиння Бориспільської Єпархії УПЦ в протиепідемічних та благодійних заходах

З благословення Високопреосвященнішого Антонія, Митрополита Бориспільського і Броварського, духовенство Другого Вишгородського благочиння Бориспільської Єпархії УПЦ на чолі з благочинним протоієреєм Олександром Стасів приймає участь у протиепідемічних та благодійних заходах з метою протидії поширенню коронавірусній інфекції COVID-19, і також надають допомогу окремим категоріям мешканців сіл благочиння під час епідемії.
Зокрема, за період проведення цих заходів було виконане таке:
1. В першу чергу всі парафіяльні храми були оснащені антисептичними розчинами, медичними масками і одноразовими рукавичками. Засоби захисту були придбані в такій кількості, яке дозволяє забезпечити ними не тільки співробітників і постійних парафіян, а й відвідувачів, що заходять в храм. На деяких парафіях медичні маски шиються самостійно для себе та інших.
2. В умовах обмеження кількості людей на богослужінні, парафіянам, які залишилася вдома, було запропоновано порядок читання основних служб так званим мирським чином з текстами, адаптованими для домашнього читання.
3. Ряд парафій виконав постачання продуктів харчування нужденним мешканцям сіл благочиння.
4. На усіх парафіях розповсюджено медичні маски і дезінфікуючі засоби парафіянам похилого віку, яким не рекомендовано виходити з їхніх будинків під час карантину.
5.Надана допомога у вигляді медичних масок Пірнівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини Вишгородської районної Ради.
6. В усіх парафіях благочиння регулярно проводяться молебні до Господа Бога з проханнями заступництва проти пандемії коронавірусу та особливою молитвою за медичних працівників.
7. У парафіях с. Пірново, с. Жукін регулярно звершуються Хресні ходи з окропленням навколо Святою водою доріг, садиб, та самих мешканців. Звершуються хресні ходи (літії) із місцевими святинями та посиленими молитвами до Господа Бога, Пресвятої Богородиці і Святих угодників Божих.
Маємо надію, що молитва до Господа і покаяння усіх людей, приверне до нас милість Творця!

Храм на честь Святителя Спиридона Єпископа Триміфунтського Чудотворця, с. Осещина, Протоієрей Олександр Стасів:

 

Храм на честь Пророка Іллі, с.Лебедівка, Протоієрей Олександр Попов:

 

Свято-Покровський Храм, с.Воропаїв, Протоієрей Андрій Кучмет:

 

Храм на честь Преображення Господнього, с. Хотянівка, Протоієрей Сергій Демидчук

 

Храм на честь Святителя Миколая Чудотворця, с.Жукин, Протоієрей Віталій Мазурков:

 

Храм на честь Апп. Петра і Павла, с.Пірнове, Протоієрей Олександр Матіюк:

 

Храм на честь Казанської ікони Божої Матері, c. Вища Дубеченя, Ієрей Володимир Бабчій:

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.