КИЇВ: Клірик Храму Святителя Спиридона відвідав київську школу

1Клірік Храму на честь святителя Спиридона єпископа Триміфунтського Чудотворця другого Вишгородського благочиння Бориспільської єпархії УПЦ ієрей Вячеслав Стеценко, провів 1-го жовтня 2015 року зустріч з учнями четвертого классу середньої спеціалізованої школи № 106 м.Києва. Тема зустрічі, це  «Познання Всесвіту і Творця Всесвіту».

2Дітям в доступній формі було викладено Біблійську історію створення Богом світу та Його найбільш досконалого створіння  – перших людей Адама і Єви.

Про те наскільки досконалими були перші люди, вони були воістину «царями» всього природного світу. Адам знав призначення кожного Божого творіння, він наділяв всіх тварин іменами.

3

 

 

Отець Вячеслав дуже цікаво розповів дітям про життя Адама і Єви у раю, про всі ті блага які їм дарував Господь і про одну – єдину заповідь, яку їм дав Господь і яку вони не витримали, як спокусив нечистий дух Єву в образі змія.

4І про страшні наслідки цієї неслухняності Адама і Єви для кожної людини, яка народжувалась на землі впродовж її існування. Праотці Адам і Єва навіки позбулися вічного блаженства Рая і були вигнані звідти.

5

 

 

 

 

Але Господь не порушив Свою обітницю. Для спасіння нашого грішного, неслухняного людства, Господь віддав саму дороге, що Є у Нього – Сина Свого Єдинородного. Віддав Його на страшну страту. Людини не тільки повстала проти Бога, вона ще й розп’яла Сина Єдинородного, свого Творця.

Отець В’ячеслав дуже захоплено розповів дітям, як Господь Бог, Творець всього всесвіту, любить Своє Творіння – людину, прощає нас і все робить для спасіння  нашої безсмертної душі. Про те,як Хресна  смерть Спасителя нашого Ісуса Христа, стала початком нашого спасіння, відкрила дорогу до загубленого Раю для кожної людини, яка прагне до нього.

6Христос воскрес із мертвих,  смертю смерть подолав,  і тим, що у гробах, життя дарував.

Розповідь священика супроводжувалася показом слайдів.

Потім  школяри задавали багато питань і самі розповідали про життя перших людей в раю та вигнання їх з раю після гріхопадіння. Священник акцентував увагу на наслідках для людини гріха праотця Адама і праматері Єви та про обітовання Богом приходу Спасителя.

Ознайомлення учнів з Божими заповідями, проводилося на прикладах тематичних дитячих оповідань та повчальних життєвих історій. Особливу увагу було приділено заповідям про Єдиного Бога та про необхідність поважати своїх батьків.

Звичайно не можна було оминути розмови про преподобних Печерських.

Зокрема, діти з зацікавленістю слухали сказання про казкового  богатиря Іллю Муромця, що спочиває у Ближніх печерах Києво-Печерської Лаври.

На завершення зустрічі кожень учень отримав у подарунок іконку та книжку про святителя Спиридона єпископа Триміфунтського чудотворця.7

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.