ЖУКИН. Діти сільської школи відвідали історичний парк “Київська Русь”

20.05.2018р. Подорож у середньовіччя. Історичний парк Київська Русь.
Настоятелем Храма на честь св. Миколая с.Жукин 2-го Вишгородського благочиння Бориспільської Епархії УПЦ протоієреєм Віталієм Мазурковим організовано та проведено єкскурсійну подорож для 55 учнів з.с.ш. Села Жукин за фінансової підтримки депутатів рай.ради , до історичного парку “Київська Русь” розташованого у селі Копачів Обухівського району. Діти були приємно здивовані побачивши Древній Київ у “Парку Київська Русь” – це єдине і неповторне в історії людства відтворення і будівництво одного з найвідоміших і в той же найбільш загадкового середньовічного міста Східної Європи – Древнього Києва V-XIII століть, столиці великої середньовічної держави – Київська Русь, – у розмірах його історичного центру, відомого як Дитинець Києва або Град Володимира. Відтворюється його архітектурний образ у повному обсязі, в масштабі 1:1, з урахуванням знань сучасної науки. А також відтворюється атмосфера Київської Русі. Проект здійснюється в історично значущому місці, згаданому в літописах, яке максимально відповідає ландшафту і повторює рослинність Древнього Києва тисячолітньої давності, в Обухівському районі Київської області.

Екскурсантам розповіли що вчені, які беруть участь у реалізації проекту Древній Київ у “Парку Київська Русь”, – це найвидатніші дослідники Національної академії наук України та наукових установ інших країн, які вивчають археологію, історію, архітектуру Древнього Києва та епохи Київської Русі. Науковий керівник проекту – Гліб Юрійович Івакін, заступник директора Інституту археології Національної академії наук України, професор.

Проект визнаний і підтримується як національними, так і міжнародними організаціями: Парламентською Асамблеєю Ради Європи, Верховною Радою України, Міністерством культури України, Національною академією наук України, Київською міською державною адміністрацією, Київською обласною державною адміністрацією, науковими інститутами, посольствами іноземних держав в Україні, державними установами України та інших країн Європи.

І дійсно Знаходячись у “Київській Русі ” відвідувачі відкривають для себе розширення картини світу всього людства про значення, роль і вплив Древнього Києва, Київської Русі, України та всієї Східної Європи на формування і розвиток цивілізації в минулому, сьогоденні .
Діти побачили контур Києва Х століття, обнесений по периметру оборонними спорудами, загальна висота яких сягає 15 м.
Оборонний комплекс – це шедевр середньовічної архітектури, який складається з:
дев’ятиметрового валу (загальна довжина якого становить півтора кілометра) і частково оборонного рову, єдиної в світі дерев’яної кріпосної стіни – забороли, протяжність якої сьогодні становить 300 м
Михайлівських воріт Київського Дитинця висотою 21 м.
Крім того, відтворені кращі зразки середньовічного містобудування:
в’їзні ворота зі сторожовими вежами
мережа доріг Древнього Києва
садиби киян XI-XIIІ століть
торгові лавки київських ремісників XI-XIII століть
вежа – повалуша XI-XIIІ століть
княжий двір і трибуни
велике і мале ристалища
ярмарок майстрів
стан кочівників
пагорб Перуна
печера Нестора Літописця
терем Ярослава
Тут діють експозиції облогової техніки, історичних костюмів і обладунків V-XIII століть, музичних інструментів, музей середньовічного суднобудування з унікальним експонатом – лодією “Князь Володимир” IX-XI століть.

На території Дитинця Києва також будуть відтворені:
Давнє городище V-IX ст.
Житло князя Кия
Святилище-капище
Палац Аскольда
Палаци на княжому дворі – Олега, Ігоря, Святослава, княгині Ольги
Палац князя Володимира
Гридниця
Софійські та Подільські ворота
Десятинна церква
Василівська церква
Федорівський монастир
Андріївська церква
Хрестовоздвиженська церква
Янчин монастир
Княжа резиденція “Великий Ярославів двір”
Боярські садиби, ремісничі квартали й інші цивільні споруди
Ротонда XII-XIII ст.
Інші шедеври архітектури доби Київської Русі.
Гордістю Парку є Перший живий музей коней історичних порід. Тут зібрані більше 20 порід коней, чиї предки були відомі тисячі років тому і зіграли вирішальну роль у розвитку конярства в світі. Серед них ахалтекінці – коні Александра Македонського, Чингісхана, Дарія Великого та інших великих полководців; арабські скакуни, витривалістю і швидкістю яких захоплювався цар Соломон; булонського коні, які ведуть свій родовід ще з часів Античного Риму; елегантні й темпераментні коні андалузької породи, на яких іспанські королі виїжджали на паради, а конкістадори підкорювали Новий Світ. Відвідувачі можуть милуватися екстер’єром перлин королівських стаєнь – фризів, орловських рисаків, лицарських брабансонів, ковбойських квотерхорсів і багатьох інших коней.

Щорічно в Парку проходять міжнародні культурно-історичні фестивалі, турніри і чемпіонати зі стародавніх видів спорту. “Парк Київська Русь” є єдиним у своєму роді майданчиком, де в достовірному історичному антуражі відтворюються масштабні середньовічні баталії, лицарські бої, проводяться видовищні чемпіонати з історичного бою, турніри піших і кінних лучників, демонструється обмундирування і давньоруських воїнів, і середньовічних лицарів, а також відтворюється культура, побут і атмосфера також бажаючим дозволили випробувати свою влучність у стрільбі з лука або метанні ножів, сокир і списів, власноруч викарбувати сувенірну монету на княжому монетному дворі, здійснити прогулянку верхи на породистих конях і в елітних екіпажах, взяти участь у слов’янських іграх і забавах, відвідати майстер-класи народних умільців, а також влаштувати колоритну фотосесію в історичних костюмах.
Яскраві враження у гостей, безумовно, залишать оригінальні театралізовані вистави, виступи кінно-трюкового театру, а також концерти кращих музичних колективів, які виконують середньовічну та етнічну музику.
Також діти стали свідками середньовічного бою на всеукраїнському турнірі “Зов героїв” Відважні лицарі у важких обладунках, їхні бойові мечі та сокири, різнобарвні стяги та щити з гербами, а головне – мужність та вправність у двобоях та масових битвах – незабутнє видовище, яке побачили гості Князівства «Київська Русь».
«Зов героїв» – це наймасштабніший та найпопулярніший щорічний чемпіонат України з середньовічного бою, в якому беруть участь сотні бійців. Серед них і учасники національної збірної України з середньовічного бою, які не раз виборювали призові місця у чемпіонаті світу з цього виду спорту. Це не постановочні бої, тут все по-справжньому!

Відвідувачі побачили одиночні бої, а також групові дисципліни 16х16, 10х10, 5х5 бійців. А ще – жіночі поєдинки 3х3!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.