ЖУКИН. Парафія на честь Святителя Миколая Мир Лікійських Чудотворця, 2-го Вишгородського благочиння Бориспільської Єпархії УПЦ молитовно вшанували пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни

9 травня 2018 року, у день святкування Перемоги над нацизмом на меморіальному комплексі Скорботи, який розташований на кладовищі с. Жукін, настоятелем храму на честь Святителя Миколая с. Жукін 2-го Вишгородського благочиння Бориспільської Єпархії УПЦ протоієреєм Віталієм Мазурковим була відслужена панахида за загиблих воїнів, від ран та голоду померлих, в полоні та гірких роботах невинно закатованих та вбитих і усіх Перемоги заради працювавших!
Під час окупації у роки Німецько-радянської війни у районі Жукина, Сувида діяли партизанські загони ім. Щорса (командир Ю. О. Збанацький) та «Перемога» (командир — С. Ю. Науменко).
Воєнні роки — окремі трагічні і важкі сторінки історії села. Крім пам’яток, створених радянською владою, останніми роками громадою та ініціативними групами створені Меморіал Скорботи на сільському кладовищі та пам’ятні знаки увіковічення пам’яті загиблих на територіях.
На сільському кладовищі у братській могилі похоронені бійці Червоної армії.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.