ОСЕЩИНО. Відбулося зібрання духовенства II Вишгородського благочиння

11 лютого 2018 року, з благословення Високопреосвященнішого Антонія, Митрополита Бориспільського і Броварьського, напередодні настання святих днів Великого Посту відбулись збори духовенства другого Вишгородського благочиння Бориспільської Єпархії УПЦ.
Очолив збори благочинний протоієрей Олександр Стасів.
Основною темою зборів було обговорення тих викликів, які ставить перед Церквою сьогодення.
Протоієрей Олександр розказав священству благочиння про збори духовенства Київської області, які були проведені 9 лютого під головуванням Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.
Цей захід було присвячено 100-річчю від дня смерті священномученика Володимира (Богоявленського), митрополита Київського і Галицького.
Благочинний передав усім присутнім подяку Предстоятеля Української Православної Церкви за гідне несення свого служіння та заклик наслідувати приклад жертовного пастирства священномученика Володимира перед лицем сучасних викликів, що стоять перед канонічною Церквою.
Протоієрей Олександр Стасів настійно рекомендував священикам як найчастіше звершувати Божественні Літургії, подячні Молебни Господу, Пресвятій Богородиці, Святим Угодникам Божим.
Також на зборах благочиння були розглянуті питання щодо підготовки до днів Великого Посту, узгоджено графік служіння соборних Передосвячених Літургій, служіння Чину Пасії на приходах, звершення загальної сповіді духовенства благочиння.

Були оговорені поточні питання кожної парафії благочиння відносно оформлення документації та організації парафіяльного життя, зокрема були заслухані проблемні питання окремих парафій стосовно непомірної оплати за електроенергію для обігріву церковних приміщень і одночасно рекомендовано вихід з цього положення шляхом застосування автономних теплогенераторів, які вже використовуються у інших парафіях благочиння і мають достатньо високий коефіцієнт корисної дії.

Збори завершились загальною молитвою священиків до Пресвятої Богородиці Заступниці роду християнського.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.